Verlies valt rauw op je dak: vaak onaangekondigd en altijd veel te vroeg. De keerzijde van liefde, heet rouw. Hoe meer verbonden je je met iemand voelde, hoe moeilijker het afscheid en het opnieuw oppakken van je leven.

Rouwen is heel hard werken. Verdriet vraagt ontzettend veel energie. Heb je het gevoel dat je er niet uit geraakt? Graag reik ik je mijn hand. Ik wil naar je verhaal luisteren en kijken of we jouw verhaal kunnen transformeren. Het proberen transformeren van je verdriet, betekent niet dat je het verlies vergeet. Het betekent dat je het een plaats geeft zonder nog overspoeld te worden. Samen ontwerpen we een afscheidsritueel maar ook een transformatieritueel om je eigen, innerlijke vlam terug te vinden.

Rouw overvalt je niet alleen na het verlies van een dierbare maar ook na een scheiding of het verlies van identiteitsbepalende dingen zoals werk, status of als je kinderen allemaal het nest verlaten hebben.

Wat kan ik voor je betekenen?

STAP 1: We beginnen bij jouw verhaal. Dat verhaal kan lang of kort zijn: het mag verteld worden. Wil je en kan je me vertrouwen?

STAP 2: We kijken welke rituelen/ mythen bij je passen. Jij bepaalt mee.

STAP 3: Ik ontwerp een afscheidsritueel en een transformatieritueel en schrijf dit uit. Dit wordt ter bevestiging met jou besproken.

STAP 4: We voeren samen het eerste ritueel uit.

STAP 5: We voeren het tweede ritueel uit.

STAP 6: We halen de innerlijke vlam terug. Dit ritueel kan je steeds ter herinnering herhalen thuis.

STAP 7: Na een aantal maanden wordt er feedback gevraagd.

Indien ik merk dat mijn ondersteuning niet afdoende is, zal ik steeds doorverwijzen naar andere professionele hulp. Dit gebeurt in overleg.

  • gecertificeerde kinder- en gezinscoach
  • ritueelbegeleider/rouwvrouw
  • gecertificeerde rouw- en verliesconsulent